Print Bis

Enkele dagen later en er beweegt wat in medialand. Enkele bladen/websites publiceerden een open brief om te vragen de perssteun in België te herzien. Vandaag kwam er reactie van verschillende politici die het beleid willen herzien. Misschien zal na de verkiezingen de subsidiëring van de gedrukte pers dus herzien worden en krijgen we een beleid dat digitale media meer kansen geeft zich te ontwikkelen.

Niet iedereen wacht daarop natuurlijk. Deze week stelde Wouter Verschelden (ooit nog hoofdredacteur van De Morgen) de website newsmonkey.be voor die midden december van start moet gaan. Moeilijk een project te beoordelen dat nog van start moet gaan, maar de makers lijken zich internationaal vooral aan Buzzfeed te spiegelen.

Ik kende Buzzfeed tot heden alleen van links die ik op Facebook wel eens zie voorbij komen, en waar ik vaker niet dan wel op klik. Gisteren heb ik ook de website van Buzzfeed eens bewust gezocht, en daar langer blijven hangen dan verwacht. Dat lag vooral aan dit artikel over 27 plaatsen die je bezocht moet hebben voor je sterft. Mooie foto’s die elders van het net geraapt zijn en van een beetje uitleg voorzien.

Bedoeling bij NewsMonkey lijkt om tussen dat soort artikels ook echte journalistiek te doen, maar wel allemaal over onderwerpen die zeker clicks zullen genereren. En dus wellicht ook vooral leukig moeten blijven. We zullen het na de echte lancering verder bekijken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s